Pontos idő


Ma 2020. 1. 22, szerda van,
Vince napja.
Holnap Zelma napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Körzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása.
Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán.
Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség.
Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Kalapis Sztojan cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)62 882-45-80
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város önkormányzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Homokháti Kistérségi Cserkészkörzete idén második alkalommal szervezte meg Körzeti Cserkészbálját, február 3-án a kispiaci Kultúrotthonban. A múlt évi nagy érdeklődésen felbuzdulva szerveztük meg a 2. Cserkészbálat, melynek jellegét idén a farsanghoz időzítettük, és egy karneváli hangulatát idéző maszkabálat tartottunk Kispiacon. A terem feldíszítését Árva Argita irányításával a királyhalmi és kispiaci cserkészek végezték.

A kispiaci, királyhalmi és hajdújárási cserkészek és általános iskolás fiatalok mellett a kevi-tornyosi-bogarasi alakuló csapat cserkészei voltak a bál vendégei.

A Cserkészbál alapgondolata az volt, hogy a fiataloknak egy olyan jellegű programot adjunk, ahol szórakozhatnak, jól érezhetik magukat, belekóstolhatnak a felnőttek báli világába, ugyanakkor tanulhatnak, barátkozhatnak és táncolhatnak.

A Cserkészbálba 5. osztályos kortól jöhetnek a fiatalok. A részvételhez feltétel az elegáns, de ugyanakkor nem kirívó öltözék: lányoknak a szoknya vagy ruha, korlátozott hosszal, a fiúknak pedig az ing és a nyakkendő. Eleinte nehezen fogadták a megkötéseket, de idén már mindenki előre készült a szebbnél szebb báli ruhákkal.

Az idén még egy-két feladattal szolgáltunk a bálazni vágyóknak, ilyen volt például a maszk, amit hoznia kellett minden résztvevőnek és egy négysoros üdvözlő versike, amit a királyi párnak kellett elmondaniuk.

Fiatal korosztály lévén, a bál első felében, az ismerkedő játékok után, egy kis táncoktatást tartottunk, Árva István cserkészszülő révén, hogy néhány alaplépést elsajátítsanak fiatalok és bátrabban merjenek táncolni. Így tanultak slow foxot, angol és bécsi keringőt, melyet az est folyamán volt alkalmuk gyakorolni.

A lányok megérkezéskor táncrendet kaptak, melyben 8 tánc szerepelt a tanultak közül, a fiúk pedig egy-egy töltőtolat. A régi báli hagyományokat visszaidézve, az est folyamán, a fiúk lelkesen írták a neveiket a hölgyek táncrendjébe, hogy a vacsora előtt és után, ez alapján megtáncoltassák őket.

De az este fénypontja a bálkirálynő és bálkirály választás volt, amelyet az előre kiosztott szavazócédulákon kellett megtenni. A Cserkészbál jellegzetessége, hogy míg a bálkirályi és királynői cím a középiskolás és egyetemista korosztálynak szól, addig az általános iskolások körében bálherceg és bálhercegnő választást is tartottunk. A különböző címek kiosztását, illetve az új királyi és hercegi méltóságok megkoronázást az előző évi díjazottak végezték.

A program végén a saját készítésű tombola díjak sorsolása maradt hátra, majd a legfiatalabbaknak 10 órakor véget ért a bál, az idősebbek éjfélig, vagyis az utolsó táncig ropták a táncparketten.

Nagy öröm számomra, hogy a fiatalok számon tartják a Cserkészbálat, és előre készülnek rá, és nemcsak diszkóba mennek el, hanem egy ilyen programra is. A jó Isten áldását kérem, adjon erőt a szervezőknek, hogy még sokáig meg tudjuk szervezni, amely egy egészséges, szép rendezvényt jelent a környék fiataljainak. Egyúttal köszönetet mondok a kispiaci Jókai Mór Művelődési Egyesületnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a termet és segítették a rendezvény lebonyolítását, Ágoston Ervinnek a muzsikáért és a jó hangulatért, A Callypso Pizzériának a finom vacsoráért, Árva Istvánnak a táncoktatásért, a kispiaci cserkészszülőknek, akik az este folyamán segítségünkre voltak a konyhán, valamint a bál megszervezésében és lebonyolításában résztvevő minden cserkésznek és segítőnek, illetve mindenkinek, akik ott voltatok a bálon, mert nélkületek nem tudtuk volna megvalósítani.

Kratz Krisztián cst., a Cserkészkörzet elnöke


A
Vendégek Tornyosról és Keviről
Tánctanulás
A
Lányok maszkban...
Fiúk maszkban
És végre a tánc...
Mulat mindenki
A csárdást lehet körben is táncolni
Így mulatnak a legények!
Pingvintáncból nem maradt ki senki
Táncolt az egész Kultúrotthon
Üdvözlőversike hajdújárási módra
Szavazás az idei bálkirály- és királynőre
Viktória királynő megkoronázása
Péter király fejére kerül a korona
A 208-as év őkiályi felségei
A 2. Körzeti Cserkészbál szervezői
Google PageRank