Pontos idő


Ma 2020. 1. 22, szerda van,
Vince napja.
Holnap Zelma napja lesz.

Kiskörzeti Kishírek

Körzeti Közgyűlés
A Homokháti Kistérségi Cserkészkörzet rendkívüli közgyűlést tartott 2018. április 20-án Horgoson. Fontos napirendi pontunk volt a Körzet elnökségének megújítása és az 53. sz. Králik László cs.cs. csatlakozási kérelmének elfogadása.
Az új elnökség: 28 - Kratz Krisztián, 11 - Molnár Norbert, 10 - Smith Viktória, 21 - Bite Gábor, 53 - Kormányos Zoltán.
Új csapattal bővült a Körzet, Kevi-Tornyos-Bogaras cserkészcsapatának kérelmét fogadta el az elnökség.
Csapatparancsnoki kinevezések: 11 - Molnár Norbert és 21 - Bite Gábor.

A Szövetség - VMCSSZ
an image
Vajdasági Magyar Cserkészszövetség
Muzslya, Magyar Kommün 56.
Elnök: Kalapis Sztojan cst.
Email: vajdasagimcssz@gmail.com

Mobil: +38 1 (0)62 882-45-80
Web: Hivatalos honlap
Támogatóink
Bethlen Gábor Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Magyar Nemzeti Tanács
Tartományi Kisebbségi Titkárság
Szabadka Város önkormányzata
Királyhalom Helyi Közösség
Kispiac Helyi Közösség
Látogató számláló

Reggel elindultunk a temerini cserkészcsapatok táborába. Nemsokára meg is érkeztünk a temerini plébániához, ahol megvártuk a később érkezőket. Miután mindenki megérkezett, gyülekezőt fújtak és felolvasták, hogy ki melyik őrsbe tartozik és ki lesz az őrsvezetőnk. Nekünk Fruszkó Rita volt, aki bemutatkozott nekünk, és mi is neki.

Az ismerkedés után, felpakoltuk felszerelésünket a traktor kocsijára, csak egy kis háti táskát vittünk magunkkal. Tovább már gyalog mentünk, de nem sokáig, mert hamarosan felszedett a traktor bennünket és a táborhelyig már traktoron utaztunk.

Az út hosszú volt, de szép helyre érkeztünk. Leszálltunk, és gyorsan lepakoltuk a felszerelést a kocsikról. Utána jutott idő ismerkedni és beszélgetni, amíg megkaptuk a sátrainkat. Nagy volt az őrsünk, nyolcan voltunk, így jó nagy sátor jutott nekünk, amit magunk állítottunk fel. A feladatot gyorsan elvégeztük, majd be is rendeztük új lakhelyünket.

Az első este kicsit furcsa volt, de aztán megszoktam. A táborban számtalan játék, csomózás, zászlókészítés, különböző programok és vízi csata is volt. Az ebédért aranyat és ezüstöt kellett fizetni, a tusolásért szintén. A fizetségünket úgy lehetett kiérdemelni, hogy különböző ügyességi versenyen vettünk részt, vagy szolgálatokat teljesítettünk, mint például az éjjeli őrség. Volt a táborban főzőverseny is, amit mi, a Baranya őrs nyertünk meg.

A tábortűz mindig este volt, ahol jelenetek voltak, amelyeket nekünk kellett kitalálni a megadott téma szerint. Egyik jelenetünk Zsuzsiról, a nagyon sértődős téglaformájú kutyánkról szólt. Az este tábortűzzel, zászlólevonással, takarodóval végződött. Voltam éjjeli őrségen is, ami nagyon tetszett.

Sok barátom lett, de a legjobbak Zita, Laura, Edvin és Igor. Egy hetes volt a tábor, de mégis olyan rövidnek tűnt. Gyorsan elérkezett a búcsúzkodás ideje és haza kellett mennünk.

Azt a csodálatos hetet sohasem felejtem el!

Molnár Csikós Boglárka, 53. sz. Králik László Cserkészcsapat, Kevi


Utunk a táborba.
Lányok a sátorban
Gyülekezőtér
Tábori csoportkép
Gyülekező
Készülődés a portyára
 A Nap jobbágya őrs
Ebédsütés a kcs-k portyáján
Ebédsütés a cserkészeknél
Egy kis tussolás
Mátyás király megszánja népét
Google PageRank